Home » Lisans Programı Kataloğu

Lisans Programı Kataloğu

Birinci Yıl

Güz Dönemi
CS 121 Bilgisayar Uygulamalarına ve Programlamaya Giriş Temel ofis yazılımları ile Python programlama diline giriş. Programlamanın temelleri, kavramları ve veri çeşitleri
ECON 107 Mikroekonominin Temelleri Temel mikroekonomi kavramlarına giriş ve gündelik hayat uygulamaları. Arz-talep, şirket davranışları, piyasa yapıları ve bunların analizleri.
ENG 101 İngilizce ve Kompozisyon I İngilizce akademik düşünme, konuşma, okuma, yazma ve bu kabiliyetlerin öğrencilerin kendi bölümlerine uygulanması.
GE 100 Oryantasyon Üniversite hayatına giriş.
HCIV 101 Uygarlıklar Tarihi I Erken batı medeniyetlerinin kökeni, gelişimi ile politik, sosyal, ekonomik ve teolojik hayatlarının küresel perspektifle incelenmesi.
POLS 101 Siyaset Bilimine Giriş I Siyaset biliminde güç, meşruiyet, otorite ve tercih gibi temel kavramların incelenmesi. Ulus devletlerin gelişimi, ideolojilerin temelleri, kamu politikaları ve devletin rolü, demokrasi ve anayasa.
TURK 101 Türkçe I  

Bahar Dönemi
ECON 108 Makroekonominin Temelleri Makroekonominin temel kavramlarına giriş ve bunların gündelik olaylara uygulanması. Üretim, enflasyon, faiz, işgücü ve işsizlik kavramları dahil olmak üzere incelenmesi.
ENG 102 İngilizce ve Kompozisyon II İngilizce ve Kompozisyon I dersinde edinilen becerilerin pekiştirilmesi. Bilginin sentezlenmesi ve değerlendirilmesi becerilerinin edinilmesi.
HCIV 102 Uygarlıklar Tarihi II Modern Avrupa medeniyetinin gelişimi ve MS 1500 yılından günümüze sosyoekonomik yapısını incelenmesi.
POLS 104 Siyaset Bilimine Giriş II Siyasi kurum ve süreçlerin analizi. Seçimler, siyasal partiler, yönetim sistemleri, bürokrasi, yargı ve uluslararası kurumların incelenmesi.
PSYC 102 Sosyal Psikolojiye Giriş Bireysel davranışın doğası ve sosyal olay ve durumlarda duygu, düşünce, davranış, sosyal biliş, önyargı, nüfuz ve grup davranışı gibi kavramların sosyal psikoloji ile incelenmesi.
TURK 102 Türkçe II  

İkinci Yıl

Güz Dönemi
GE 250 Üniversite Etkinlik Programı I Öğrencilerin ders programları dışındaki kampüs etkinliklerine katılması.
IR 101 Dünya Siyasetine Giriş Uluslararası ilişkilerin temel kavramları ve dünya siyasetinde önemli olayların incelenmesi. Uluslararası olay ve durumları belirli çerçeveler ile analiz edebilme becerisinin edinilmesi.
LAW 103 Anayasa Hukuku Devlet, meşruiyet, anayasa, güç, normlar hiyerarşisi, anayasal analiz ve siyasi sistemler gibi kavramların hukuk perspektifinden incelenmesi.
MATH 103 Matematikle Düşünmek I Kritik düşünce ve problem çözme becerilerinin matematiğin temel konuları ile edinilmesi.
PHIL 243 Sosyal ve Politik Felsefe I Antik Yunan döneminden başlayarak Rönesans dönemine kadarki temel felsefe metinlerinin felsefe ve İngilizce bağlamlarında değerlendirilmesi.
SOC 101 Sosyolojiye Giriş Sosyolojinin temel kavram ve kuramlarına giriş. Sosyal organizasyon, toplum, güç ve sosyal değişimler.

Bahar Dönemi
GE 251 Üniversite Etkinlik Programı II Öğrencilerin ders programları dışındaki kampüs etkinliklerine katılması.
HIST 200 Türkiye Tarihi  
LAW 104 Türkiye Anayasa Hukuku Osmanlı-Türk anayasacılık tarihi, 1982 Anayasası ve Cumhuriyet’in özellikleri, devlet organlarının ve seçimlerin incelenmesi.
MATH 104 Matematikle Düşünmek II Faiz hesabı ve bono işlemlerini kapsayan tüketici matematiği ile temel istatistik ve geometri.
PHIL 244 Sosyal ve Politik Felsefe II Erken modern dönem ve 20.yüzyıl kapsamında klasik felsefe metinlerinin incelenmesi. İngilizce ve Felsefe üzerinden iki farklı bakış açısının devamı.
POLS 201 Sosyal Araştırmanın Temelleri Sosyal bilimlerde araştırmanın felsefi temelleri ve amaçları, bilimsel analizin mantığı.

Üçüncü Yıl

Güz Dönemi
LAW 315 İdare Hukuku Türk İdare Hukukunun temelleri ve idarenin yargısal denetminin ilkeleri. Merkezi ve mülki idarenin yapısı, denetim kurumları ve mevzuat.
POLS 303 Karşılaştırmalı Siyaset I ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya   örneklerinde tarihsel ve çağdaş siyasi yapı ve gelişmelerinin karşılaştırılmalı analizi.
POLS 305 Türk Siyasal Gelişimi Osmanlı İmparatorluğundan itibaren siyasi sistem ve kurumların gelişimi.

Bahar Dönemi
MATH 264 Sosyal Bilimler İçin İstatistik İstatistiğe giriş ve istatistiksel yöntemlerin sosyal bilimlerde kullanılması. Veri analizi, olasılık, medyan, ortalama vb. işlemlerin yazılım ile uygulanması.
POLS 304 Karşılaştırmalı Siyaset II Rusya, Çin ve Doğu Avrupa’nın tarihsel ve modern siyasi yapı ve gelişmelerinin karşılaştırmalı analizi.
POLS 306 Modern Türkiye Siyaseti  

Dördüncü Yıl

Güz Dönemi
GE 400 Transdisipliner Proje İİSBF altındaki bölümler ile ortaklaşa yapılan grup bitirme projesi.
POLS 399 Yaz Stajı  

Bahar Dönemi
POLS 465 Yönetişim ve Kamu Politikaları Karşılaştırmalı bakış açısından kamu politikası ve yönetişimin temel kavramları, analitik araçları, kuramsal yaklaşımları ve ampirik bilgilerinin incelenmesi.